Vaata kaardilt: Eesti kaitseväe tuleva aasta missioonid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväelased Liibanonis UNIFILi rahuvalvemissioonil.
Eesti kaitseväelased Liibanonis UNIFILi rahuvalvemissioonil. Foto: mil.ee

Liibanon ja Mali, näpuotsaga Afganistani ja Kosovot, sõjalised välismissioonid, millele kaitseministeerium parlamendilt tulevaks aastaks mandaati taotleb, on suuresti samad, mis tänavugi.

Suurim teistsugune asi on tuleval aastal osalemine NATO kiirreageerimisjõududes (NRF), millega on seotud 220 kaitseväelast. Selleks kokku harjutatud mehed ja naised on valmisolekus tuleva aasta 1. jaanuarist 31. detsembrini.

NRFi valmisolekus üksusi on varem reaalselt kasutatud neljal korral: 2004. aastal Ateena olümpiamängude ja Afganistani presidendivalimiste ajal, 2005. aastal Ameerika Ühendriike tabanud orkaan Katrina ajal humanitaarabi kannatada saanud inimesteni toimetamisel ja 2006. aastal Pakistani maavärina ohvrite abistamiseks.

Kõigi üheksa missiooni riigikogule esitatavad eelnõud ja seletuskirjad on avalikult kättesaadavad veebiaadressilt eelnoud.valitsus.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles