Kerry: USA ja Venemaa leppisid kokku Süüria relvarahuplaanis (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov, ÜRO eriesindaja Süürias Staffan de Mistura ja USA välisminister John Kerry Genfi kõnelustel.
Vene välisminister Sergei Lavrov, ÜRO eriesindaja Süürias Staffan de Mistura ja USA välisminister John Kerry Genfi kõnelustel. Foto: AFP / Scanpix

USA ja Venemaa leppisid reedel kokku plaanis kehtestada Süürias relvarahu ja panna alus rahuprotsessile, ütles USA välisminister John Kerry Genfis ühisel pressikonverentsil oma Vene kolleegi Sergei Lavroviga.

Kerry avaldas lootust, et plaan viib kõnelusteni "konflikti peatamise üle".

"Täna teatavad USA ja Venemaa plaanist, mis, me loodame, vähendab vägivalda, leevendab kannatusi ning taastab liikumise läbirääkimistega saavutatava rahu ja poliitilise ülemineku poole Süürias," ütles Kerry.

"USA astub siin veel ühe miili, kuna me usume, et Venemaal ja minu kolleegil (Lavrovil) on võimekus avaldada (president Bashar al-)Assadi režiimile survet see konflikt peatada ja tulla (läbirääkimiste) lauda ja teha rahu."

USA välisminister ütles, et relvarahu jõustub esmaspäeval, moslemite püha Eidi esimesel päeval, ning kui see peab vastu nädala, alustab USA koostööd Vene relvajõududega, võttes sihikule Al-Nusra Rinde ja äärmusrühmituse Islamiriik.

Kerry ja Lavrov pidasid reedel Genfis maratonkõnelusi Süüria üle.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles