Medvedev: terrorirünnakud Euroopas on eksliku rändepoliitika tulemus (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev. Foto: Dmitry Astakhov/Sputnik

Vene peaministri Dmitri Medvedevi sõnul on rida terrorirünnakuid Euroopa riikides tingitud ekslikust rändepoliitikast, mis peaks andma Venemaale õppetunni mitte teha selles valdkonnas vigu.

«Kahjuks on Euroopas aset leidnud kohutavaid terrorirünnakuid. Need sündmused on lihtsalt õudsed. Kõiges selles on süüdi ekslik rändepoliitika,» ütles Medvedev täna eetrisse läinud telesaates.

«Usun, et esiteks on see õppetund Euroopale. Nad peaksid langetama oma ühtsuse säilitamiseks erakordseid otsuseid,» sõnas peaminister. «Me oleme Euroopa ühtsusest huvitatud, sest Euroopa on endiselt meie suurim partner,» lausus ta.

«Teiseks on see õppetund meile. Euroopa näide on midagi, mis peaks aitama meil hoiduda ekslikest otsustest,» sõnas Medvedev.

Peaministri sõnul peab Venemaa hoidma lähimineviku saavutusi kodurahu, rahumeelsuse, rahvuste- ja religioonide vaheliste suhete aspektist. «See on riigi jaoks äärmiselt tähtis eesmärk,» ütles ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles