Itaalias leiti maavärina rusude alt lõksu jäänud kassid

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enam kui kaks nädalat tagasi leidis Itaalias aset ulatuslik maavärin, mis nõudis ligi 300 inimese elu. Üllataval kombel õnnestus päästjatel veel rusude alt leida lemmikloomi, kes olid elus ja ilma suuremate vigastusteta.

Tuletõrjujatel õnnestus Amatrice'i linnas ühe maja rusude alt leida kass pärast seda, kui omanikud olid tulnud oma asju otsima ja kuulsid kassi häält tegemas. Kass Pietro oli 16 päeva rusude all lõksus olnud, tal oli vedelikupuudus ja ta oli väga nõrk. Pietro toimetati loomaarstide hoole alla, kirjutan news.com.au.

Lähedalasuvas Illica külas õnnestus päästjatel samuti rusude alt välja tuua üks kass, kes oli maavärina tõttu lõksu jäänud. Kiisu Giorgiana omanikud olid maavärinas küll surma saanud, ent nende tütred palusid loomakaitseorganisatsioonil otsida oma vanemate kolme kassi. Organisatsiooni töötajad jätsid kassidele toitu ja kutsusid neid ning lõpuks kuulsid nad, et üks kassidest reageeris kutsumisele. Giorgiana oli samuti väga nõrk ja tal oli vedelikupuudus, kuid üldiselt oli kassike terve.

Üheksa päeva pärast maavärinat leidsid tuletõrjujad rusude alt kuldse retriiveri nimega Romeo, kes oli samuti räsitud, ent terve. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles