Prantsusmaal vahistatud naisele esitati süüdistus terrorismis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse relvastatud sõdur turvamas laupäeval Pariisi tänavaid.
Prantsuse relvastatud sõdur turvamas laupäeval Pariisi tänavaid. Foto: MIGUEL MEDINA/AFP

Prantsusmaal esitati laupäeval nädala algupoolel vahistatud naisele süüdistus terrorismis, teatasid kohtuvõimud.

Prokuratuuri täpsustuse kohaselt sai 29-aastane Ornella G. süüdistused muu hulgas mõrvakatses ja seotuse eest terroriorganisatsiooniga.

Naine vahistati neljapäeval koos oma armukesega, kes lasti hiljem vabadusse. Süüalune kuulus samasse naisterühma, kes üritasid korraldada plahvatuse eelmisel nädalavahetusel.

Pariisi Jumalaema kiriku katedraali lähistel nurjatud terrorirünnaku taga oli grupp usuliselt radikaliseerunud noori naisi, keda juhtisid Süürias asuvad komandörid, ütles reedel Pariisi prokurör François Molins.

Pühapäeval avastati Jumalaema kirikust mõnesaja meetri kaugusele pargitud gaasiballoone täis auto. Detonaatoreid autos ei olnud, kuid sinna oli jäetud süüdatud sigaret.

Politsei pidas neljapäeval Pariisi eeslinnas kinni kolm naist, keda kahtlustatakse rünnaku kavandamises. Kasutatud sõiduk kuulus ühe naise isale. Võimuesindajate informatsiooni kohaselt vahistati 19-aastane Ines Madani, 23-aastane Sarah H. ja 39-aastane Amel S., kui nad käisid mööda Pariisi raudteejaamu otsides sobivaid ohvreid ja kohta terrorirünnaku kordasaatmiseks.

Prantsuse ametnikud kinnitasid reedel, et üks kinnipeetud naistest oli vandunud truudust äärmusrühmitusele Islamiriik (IS).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles