Lõuna-Osseetias hukkusid «rahuvalvajad»

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene telekanali kaader sõduritest Tshinvalis.
Vene telekanali kaader sõduritest Tshinvalis. Foto: AFP / Scanpix

Tshinvalis eile toimunud plahvatuses hukkusid Venemaa kinnitusel rahuvalvajad, kes olid toonud oma baasi relvi ja lõhkeaineid vedanud sõidukid, mis tabati väidetavalt veidi varem samas piirkonnas asuvas külas.

 

Vene relvajõududest kinnitati, et üks surmasaanuist oli Lõuna-Osseetias viibivate nn rahutagamisjõudude ühendatud staabi ülem Ivan Petrik, vahendas Interfax.

Samas pole ametlikku hukkunud sõdurite lõplikku arvu veel kinnitatud, kuigi meedias on teatatud seitsmest hukkunust ja seitsmest haavatust, mida väitis ka rahuvalvajate komandör kindralmajor Marat Kulahmetov.

RIA Novosti teatas viimast tsiteerides, et rahuvalvajad pidasid eile Ditsa külas kinni kaks autot, milles istusid kokku neli inimest, ilmselt grusiinid, kelle juurest leiti kergeid tulirelvi ja ka kaks granaati.

Sõdurid otsustasid kinnipeetud autod ja mehed oma baasi Tshinvalisse viia, kuid seal sõidukeid uuesti läbi otsides plahvatas ühes neist lõhkeseadeldis, mille võimsus oli võrdne paarikümne kilo trotüüliga.

Vene kaitseministeerium nimetas plahvatust «teadlikult plaanitud terrorismiaktiks», mille eesmärgiks on õõnestada rahvusvahelisi pingutusi rahu tagamiseks regioonis ja nn Medvedevi-Sarkozy plaani elluviiimiseks.

Lõuna-Osseetia separatistide liider Eduard Kokoitõ näitas kohe ka näpuga Thbilisi suunas, süüdistades Gruusia valitsust «riiklikus terrorismis», ent seal lükati kõik süüdistused kindlalt tagasi ning leiti, et sellised provokatsioonid ja pingete külvamine on ennekõike venelaste huvides.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles