Põhja-Korea on valmis juba uueks tuumakatsetuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea meeleavaldajad nõudsid nädalavahetusel Põhja-Korea tuumakatsetuste lõpetamist.
Lõuna-Korea meeleavaldajad nõudsid nädalavahetusel Põhja-Korea tuumakatsetuste lõpetamist. Foto: Young Ho/Lee Young Ho/Sipa USA

Põhja-Korea on valmis juba uueks tuumakatsetuseks, edastasid esmaspäeval uudisteagentuurid Reuters ja AFP Lõuna-Korea meediakanaleid.

Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap informatsiooni kohaselt võib Põhja-Korea kasutada selleks tunnelit mägises piirkonnas, mis asub varasemate tuumakatsetuste alal. Yonhap teatas, et tsiteeris selles osas Põhja-Korea valitsusallikaid.

"Märgid näitavad, et Põhja-Korea on lõpetanud ettevalmistused ja võib juba lähiajal tuumakatsetuseks kasutada Punggye-ri piirkonnas kolmandat tunnelit, mida pole varem kasutatud," kirjutas agentuur.

"Luureametnikud Soulis ja Washingtonis jälgivad edasisi arenguid suure tähelepanuga," lisas Yonhap.

Põhja-Korea nõudis pärast viiendat ja seni suurimat tuumakatsetust, et USA tunnustaks teda "legitiimse tuumarelva omava riigina".

"President Barack Obama üritab eitada Korea Demokraatliku Rahvavabariigi strateegilist positsiooni legitiimse tuumarelva omava riigina, kuid see on niisama rumal kui üritada varjata peopesaga päikest," ütles Põhja-Korea välisministeeriumi esindaja riikliku uudisteagentuuri KNCA teatel.

Põhja-Korea nimetas ühtlasi tuumakatsetusega seoses kehtestatud sanktsioone naeruväärseteks ja lubas otsusekindlalt jätkata oma tuumajõu tugevdamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles