Itaalia ülemkohus: avalikult masturbeerimine ei ole kuritegu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catania ülikooli siseõu.
Catania ülikooli siseõu. Foto: www.eboracum.org/

Naisüliõpilaste ees ennast rahuldanud mees tunnistati Itaalia kõrgemas kohtus süüst puhtaks, sest juhul kui pealtnägijateks pole alaealised, ei peeta avalikult masturbeerimist Itaalia seaduste kohaselt kriminaalselt karistatavateks kuriteoks, vahendab local.it.

Algselt mõisteti 69-aastane Pietro L. Sitsiaalias asuva Catania ülikooli hoovis masturbeerimise eest süüdi ebasündsas käitumises. Mehele määrati kolmekuuline vanglakaristus ja rahatrahv summas 3420 eurot. Märtsis 2015 alamastme kohtus tehtud otsus kaevati aga edasi riigi kõrgemasse kohtusse.

Itaalia kassatsioonikohus Roomas leidis aga teisiti ja peale juunikuist kohtuistungit vabastasti mees möödunud nädalal.

Pietro kaitsja Raffaella Spagnoletto sõnul ei olnud mööduvatel tudengitel võimalik näha, millega mees tegeles, sest vahejuhtumi ajal hakkas väljas juba pimenema. Jurist lisas, et tema klient tegi seda vaid vahetevahel, märkis väljaanne La Stampa.

«Antud tegu pole enam seaduse silmis kuritegu,» teatas kohus, viidates möödunud aastal vastuvõetud seadusemuudatusele, mis keelustas alaealiste ees masturbeerimise. Kui antud vahejuhtumi ajal oleks aga juures viibinud alla 18-aastaseid, tähendanuks see Pietrole kuni viie aastast vanglakaristust.

Mehele on siiski määratud 5000-30 000 euro suurune rahatrahv, täpse summa kehtestab Catania kohus, kuid vanglakaristust ta kandma ei pea.

Ülemkohtu otsus sattunud juba ka kriitika alla. Itaalia paremtsentristliku erakonna liige Elvira Savino süüdistas Itaalia peaminister Matteo Renzi valitsust ja ütles: «Vabastada vanglakaristuse kandmisest inimesi, kes panevad toime niivõrd nilbeid tegusid, on õigustamatu.»

See pole esimene kord, kui Itaalia kõrgemat kohtut on arvustatud selle näiliselt leebete kohtuotsuste pärast, eriti, mis puudutavad seksuaalse ahistamise ja ärakasutamise juhtumeid.

Varemalt käesoleval aastal vabastas Palermo kohus 65-aastase firmajuhi, kes väidetavalt oli patsutanud oma naistöötajate tagumikke ja katsunud nende rindu. Kohtus leidis, et taoline teguviis tulenes pigem mehe ebaküpsusest ja tegu polnud seksuaalse ahistamisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles