Saksa vasakpoliitikust parlamendiliige smugeldas pagulase üle piiri (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dehmi Facebooki postitatud pilt, kus tema auto pakiruumist paistavad väidetavalt noormehe jalad, kelle vasakpoliitik riiki sisse smugeldada aitas.
Dehmi Facebooki postitatud pilt, kus tema auto pakiruumist paistavad väidetavalt noormehe jalad, kelle vasakpoliitik riiki sisse smugeldada aitas. Foto: Facebook

Vasakpoliitik ja Saksamaa Liidupäeva (Bundestag) liige Diether Dehm tunnistas eile uudisteagentuurile DPA, et aitas eelmise kuu lõpus Itaaliast Saksamaale sisse smugeldada Aafrikast pärit noort pagulast.

Diether Dehm / Twitter
Diether Dehm / Twitter Foto: twitter

Rohkem ta DPA-le noormehe isiku kohta midagi täpsustada ei soovinud, et teda mitte ohustada.

Saksa väljaande Bild väitel käib selle noormehe kodumaal sõda ja pärast tema ema surma otsustas ta reisida Itaaliasse.

Dehmi sõnul viibis mees enne tema autos läbi Šveitsi Saksamaale sõitmist mõned päevad ka tema puhkusekodus Itaalia Lago Maggiore järve ääres. Saksamaale jõudes toimetas poliitik ta pagulasi abistavate inimeste juurde, kes viisid nooruki seejärel kokku oma Saksamaal elava isaga. Piirivalve võimude poolt aga tema riiki saabumine väidetavalt registreeritud pole.

Kuigi Saksamaal on teise inimese ebaseadusliku reisimise abistamine seadusega keelatud, ütles Dehm Biltile, et tegu tekitas temas hea tunde.

Bilti teatel on Saksa politsei väljastanud Dehmile kohtukutse, süüdistatuna inimeste smugeldamises.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles