Clintoni tervisliku seisundi kohta avaldatakse lisainfot lähipäevil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Carolyn Kaster/AP

USA demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni tervisliku seisundi kohta avaldatakse täpsemat informatsiooni lähimate päevade jooksul, teatas esmaspäeval poliitiku eestkõneleja Brian Fallon.

Falloni sõnul peaks see info leevendama muresid seoses Clintoni tervisega. Fallon lisas, et Clinton jätkab oma valimiskampaaniat juba nädala keskel.

"Pole mingeid varjatud ja avalikustamata tervisehädasid peale kopsupõletiku. Ma olen veendunud, et nädala teisel poolel jätkab Clinton juba oma kampaaniaga," kinnitas Fallon.

USA presidendivalimistel on suurendanud ebakindlust teade, et demokraatide kandidaadil Hillary Clintonil on tekkinud kopsupõletik, mis on pingestanud niigi stressis finantsturge, mis juba on arvestanud, et Clintonist saab järgmine riigi president, kirjutas Bloomberg News.

Juba reedel kukkus USA suurfirmade S&P 500 indeks ligi 2,5 protsenti ning börsilt haihtus ligi 500 miljardit dollarit. Langus kandus edasi Aasia turgudele. Esmaspäeva hommikul kukkus Hongkongi Hang Sengi indeks 2,9 protsenti, Shanghai börsi koondindeks alanes 2,1 protsenti ja Jaapani Nikkei indeks 1,7 protsenti.

"Kuna turg on juba arvestanud, et Clintonist saab president, siis olukorra muutumine sunnib turgu kaaluma, mida see võib endaga kaasa tuua," selgitas Recon Capital Partnersi peainvestor selgitas Kevin Kelly.

Kihlveokontorid, mis seni hindasid Clintoni võiduvõimalusi ligi 80 protsendile, on hakanud hinnanguid muutma, mille tulemusena Trumpi võiduvõimalused on tõusnud 40 protsendile.

Arsti sõnul diagnoositi USA demokraatide presidendikandidaadil Hillary Clintonil kopsupõletik ning ta kannatas vedelikupuuduse ja kuumuse käes, kui osales 11. septembri terrorirünnakute mälestusüritusel New Yorgis. Internetis ringles pühapäeval video, millel võis näha, kuidas Clintoni aidatakse autosse pärast seda, kui ta pidi keset tseremooniat tervisehädade tõttu lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles