USA väed tapsid ohtliku «Bagdadi pommitaja»

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bagdadi sunniitide Adhamiyahi linnaosasse viiv sild on suletud juba aastaid.
Bagdadi sunniitide Adhamiyahi linnaosasse viiv sild on suletud juba aastaid. Foto: AFP / Scanpix

USA relvajõudude teatel õnnestus nende üksusel Iraagis tabada ja tappa mees, keda peetakse Bagdadis surma külvanud pommirünnakute üheks peakorraldajaks.

 

 

Mahir al-Zubaydi, keda tunti ka Abu Assadi ja Abu Rami nimede all, juhtis väidetavalt rühmitust, mille hingele tuleb kanda ka alles sel nädalal rohkem kui tosina inimese elu nõudnud plahvatused pealinnas, vahendas BBC News.

USA ametnikud kirjeldasid teda kui Al-Qaeda terroriorganisatsiooni komandöri, kes vastutas operatsioonide eest kogu selles Bagdadi osas, mis jääb Tigrise jõest ida poole, ning mängis võtmerolli viimaste aastate jõhkraimate rünnakute plaanimisel Iraagis.

Zubaydi olevat tunamullu suvel osa võtnud ka vene diplomaatide hukkamisest, mis jäädvustati videolindile.

USA väed jõudsid ta jälile eile, kui nad kogusid luureandmeid sel nädalal Bagdadi šiiamošeede vastu korraldatud rünnakute asjus. Saadud info põhjal sisenesid sõdurid sunniitide Adhamiyahi piirkonda ning nõudsid valjuhäälditest tagaotsitava alistumist.

BBC korrespondendi sõnul avas mees aga ameeriklaste pihta tule, mistõttu lasti ta maha. Surma sai ka väidetavalt tema naine. Sõjaväeametnikud nimetasid Zubaydi tapmist suureks võiduks Al-Qaeda sisside vastu peetavas võitluses Bagdadis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles