Clintoni arsti kinnitusel ei ole naisel suuremaid tervisehädasid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedias populaarseks saanud foto, kuidas turvamehed Hillary Clintoni toetavad.
Meedias populaarseks saanud foto, kuidas turvamehed Hillary Clintoni toetavad. Foto: Mark Makela/Getty Images

USA demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni arst kinnitas kolmapäeval, et naine on igati terve ja "teenistuskõlblik" Ühendriikide presidendi ametisse.

Doktor Lisa Bardack esitas kolmapäeval avalikkusele täpsemad andmed Clintoni tervisliku seisundi kohta.

"Peale keskmise ägedusega ja mittenakkava kopsupõletiku pole Clintonil suuremaid tervisehädasid ja ta on igati teenistuskõlbulik tegutsema USA presidendina," kinnitas Bardack.

"Clintoni vaimne tervis on samuti suurepärane," lisas arst.

Demokraatide presidendikandidaat jätkab oma kampaaniat neljapäeval pärast paaripäevast puhkust kodus ja kopsupõletikust paranemist, ütles teisipäeval tema pressiesindaja.

"Jätkame kampaaniat neljapäeval," kinnitas pressiesindaja Nick Merrill.

Clinton veetis oma päeva "briifide lugemise, telefonikõnede tegemise" ja USA presidendi Barack Obama Philadelphias peetud kõne vaatamisega, lisas esindaja.

Clinton ütles esmaspäeval, et tundis mälestustseremoonial peapööritust, kuid ta ei minestanud ega kukkunud kokku nagu meedias on üritatud väita.

"Ma tundsin peapööritust ja kaotasin korraks tasakaalu, kuid ma tundsin ennast autosse istudes, vett juues ja maha jahtudes kohe paremini," sõnas Clinton telekanalile CNN.

Clintoni tervislik seisund kerkis Ühendriikides kõneaineks nädalavahetusel, kui ta pidi keset 11. septembri terrorirünnakute mälestustseremooniat tervisehädade tõttu lahkuma. Arsti sõnul diagnoositi USA demokraatide presidendikandidaadil kopsupõletik ning ta kannatas vedelikupuuduse ja kuumuse käes.

Clintoni vabariiklasest rivaal Donald Trump avalikustas kolmapäeval samuti andmed oma tervisliku seisundi kohta populaarses vestlussaates "Dr. Oz Show". Trump andis teledoktorile muu hulgas üle eelmisel nädalal tehtud arstliku läbivaatuse testide tulemused, mille kohaselt on mees veidi ülekaalus, kuid mingeid muid tõsisemaid terviseprobleeme tal pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles