Maailmapanga presidendina jätkab Jim Yong Kim

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmapanga president Jim Yong Kim astub tagasi.
Maailmapanga president Jim Yong Kim astub tagasi. Foto: AHMAD ABDO/AFP

Maailmapanga presidendina jätkab järgmised viis aastat Jim Yong Kim, sest teisi kandidaate ei esitatud, teatas kolmapäeval juhatus.

Juhatus selgitas avalduses, et järgides ametlikke protseduure kohtutakse Kimi kui kandidaadiga formaalselt ja ametlikku kinnitamist ametisse on oodata Maailmapanga aastakoosolekul, mis leiab aset oktoobri alguses.

Lõuna-Korea ja USA päritolu 56-aastane Kim on ametiaja jooksul keskendunud programmidele, mille eesmärgiks on muu hulgas ülima vaesuse vähendamine maailmas ning tal on teiseks ametiajaks tugev toetus Ühendriikidelt, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Hiinalt ja teistelt Maailmapanga suurosanikelt.

Vaikse ookeani saareriik Nauru sai aprillis Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Maailmapanga 189. liikmeks. Eelmine riik, mis IMF-i ja Maailmapangaga ühines, oli Lõuna-Sudaan 2012. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles