USA õhulöök Pakistanis tabas «araablasi»

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani poisid uurimas maja Mohammad Kheli külas, mida tabas arvatavasti USA droonilt tulistatud rakett.
Pakistani poisid uurimas maja Mohammad Kheli külas, mida tabas arvatavasti USA droonilt tulistatud rakett. Foto: AFP / Scanpix

Pakistani kirdeosa hõimupiirkonna külaelanikud leidsid vähemalt paarikümne inimese jäänused raketitabamuse saanud maja rusudest, kusjuures osa hukkunutest olid välismaalased.

 

Põhja-Waziristanis asuvast Miranshahi linnast mõnekümne kilomeetri kaugusel asuvat küla tulistati väidetavalt mehitamata droonilt, mis lendas üle alade, kus varjavad end Al-Qaeda ja Talibani võitlejad, vahendas Reuters.

Kohaliku ajalehe andmetel korraldati õhulöök seoses  infoga, et Talibani toetavad hõimlased olid kutsunud enda juurde ramadaani lõppu tähistama ka välismaalasi, kes olid arvatavasti araablased. Ametlikult pole rünnakut kinnitatud, kuid armee teatas plahvatuse toimumisest piirkonnas.

Üks anonüümseks jäänud luureametnik kinnita, et rünnakus hukkus paarkümmend inimest, kellest kaheksa olid sama maja elanikud, viis kohalikud ja seitse välismaalased. Esialgu pole tema sõnul märke, et tapetute seas oleks tähtsaid Al-Qaeda liikmeid.

USA on viimase kuu jooksul korraldanud Pakistani aladele Afganistanist vähemalt kaheksa raketirünnakut ning ühel korral saatnud üle piiri ka maismaaüksused, mille vastu Islamabad ägedalt protesteeris.

Pakistani armee on samal ajal alustanud taas ägedaid lahinguid äärmuslaste vastu Bajauris ja Swati orus, kus olevat augustist alates tapetud juba üle tuhande sissi. Sõda islamistide ja neid toetavate hõimude vastu on muutunud ägedamaks pärast jõhkraid terrorirünnakuid pealinnas ja mujal.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles