Kohus mõistis viis Korsika burkiinikakluse osalist vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre Baldi (paremal) and Lucien Straboni (vasakul) eile Bastia kohtus.
Pierre Baldi (paremal) and Lucien Straboni (vasakul) eile Bastia kohtus. Foto: SCANPIX

Täna mõistis Korsika kohus viis meest kuni kaheks aastaks vangi massikähmluse tõttu, mis oli Prantsuse Vahemere saarel puhkenud väitetavalt pärast seda, kui turistid pildistasid burkiinides naist rannas.

Eelmisel kuul Sisco küla lähedal toimunud intsidendi käigus sai viis inimest vigastada. Külavanem keelas seepeale ära rannas burkiinide kandmise, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Päev hiljem paigutati saare teise paika sadakond politseinikku, et takistada vihaseid protestijaid Bastia linnas sisse murdmast elukvartalisse, kus nood arvasid elavat rannas olnud moslemiperekonda.  

Eile kogunes Bastia kohtu ette sadu inimesi, kes toetasid kahte kohalikku meest, kellele oli kolme markokolasest venna kõrval süüdistused esitatud.

Mustapha Benhaddou mõisteti relvastatud vägivalla eest kaheks aastaks vangi, tema vennad Abdelillah ja Jamal said mõlemad kuuekuulise tingimisi vangistuse.

Protestiv rahvahulk eile Bastia kohtu ees. Foto: Scanpix
Protestiv rahvahulk eile Bastia kohtu ees. Foto: Scanpix Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA/AFP

Külaelanikud Lucien Straboni ja Pierre Baldi said vastavalt ühe aastase ja kaheksa kuulise tingimisi vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles