Täna selgub, kellest saab uus Nigel Farage

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigel Farage.
Nigel Farage. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannia populaarsuselt kolmas erakond Ühendkuningriigi Iseseisvuspartei (UKIP) saab täna uue juhi.

Otsus tehakse teatavaks kohaliku aja järgi kell 13.30 (Eesti aeg kell 15.30) erakonna iga-aastasel parteikonverentsil Inglise kuurortlinnas Bournemouthis.

Erakonna senine juht Nigel Farage teatas ametist lahkumisest pärast Suurbritannia rahva otsust hääletada Euroopa Liidust lahkumise poolt.

Favoriidiks peetakse Euroopa Parlamendi saadikut Diane Jamesi. Tema rivaalideks on europarlamendi saadik Bill Etheridge, erakonna juhtivliikmed Elizabeth Jones ja Phillip Broughton ning kohaliku omavalitsuse nõukogu liige Lisa Duffy. Europarlamendisaadik Jonathan Arnott otsustas augustis kandideerimisest loobuda, sest ei pidanud võitu võimalikuks.

Juhivalimistel toimus esimene suurem pööre minuteid pärast kandidaatide esitamise tähtaja aegumist - nimelt esitas kihlveokontorite selge esinumber Steven Woolfe vajalikud dokumendid 17 minutit liiga hilja. Woolfe'i sõnul olid põhjuseks arvutiprobleemid.

Erakonna juhtivkomitee, keda Farage nimetas täielikeks amatöörideks, otsustas, et Woolfe ei saa juhiks kandideerida. Seejärel lahkus juhtivkomiteest kolm liiget.

Woolfe'i toetasid nii Farage kui ka erakonna peamine rahastaja Arron Banks. Kui viimane rahastusest loobub, siis võib erakond laguneda. Päevalehe The Times andmeil tahab Banks luua uut parempoolset liikumist või erakonda, mille sihtgrupiks on Brexiti poolt hääletanud valijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles