Aasmäe: Euroopa võib näha teist mauride väljaajamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkades mosleminaised.
Burkades mosleminaised. Foto: SCANPIX

Geograaf Hardo Aasmäe nõustub Briti peaministri David Cameroni seisukohaga, et liigne sallivus immigrantide suhtes on süvendanud Euroopa-sisest terrorismiohtu ja sisserändajate soovimatust uue kodumaa kultuuriga kohanduda.

«Nüüd on saanud selgeks, et islam, mis ei ole läbinud valgustusaega, peab ennast kõikidest paremaks ja on kõikide ülejäänute suhtes sallimatu. Ja kõik algab peale väga lihtsast asjast – islamist ei saa välja astuda ja karistuseks on surm,» vahendab Reporter.ee Aasmäe sõnu.

«Kui see küsimus Euroopas teisiti ei lahendu, siis ei ole välistatud, et noorema põlvkonna silmad näevad veel võib-olla teist mauride väljaajamist Euroopast,» ütles Aasmäe 8.-15. sajandil Pürenee poolsaarel toimunud araablaste ja berberite väljatõrjumisele viidates.

Suurbritannia peaminister David Cameron ütles hiljuti, et Euroopa Liit peab endale teadvustama liidusisest terrorismiohtu ja kritiseeris multikultuursuse sildi all süvenenud sallimatust vähemusrühmade seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles