Usbeki presidendi kohusetäitja kandideerib riigipeaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šavkat Mirzijojev.
Šavkat Mirzijojev. Foto: Reuters/ScanPix

Usbekistani presidendi kohusetäitja Šavkat Mirzijojev kandideerib detsembris peetavatel presidendivalimistel, teatas täna riiklik valimiskomisjon.

27 aastat riiki juhtinud president Islam Karimovi surma järel presidendi kohusetäitjaks nimetatud senist peaministrit Mirzijojevit peetakse juba ette presidendivalimiste võitjaks.

Valimiskomisjon kirjutas Facebookis, et Usbekistani Liberaaldemokraatliku Partei liidrid otsustasid esitada Mirzijojevi oma kandidaadiks 4. detsembri valimistel.

Mirzijojev tegi kolmapäeval valitsuses ümberkorraldusi ning nimetas ametisse uue asepeaministri ja haridusministri.

Esimene asepeaminister Rustam Azimov, keda on samuti nähtud 2. septembril surnud Karimovi võimaliku järeltulijana, säilitas oma ametikoha ning sai portfelli juurde haridus- ja teadusküsimused.

Usbekistanis ei ole kunagi läbi viidud valimisi, mille rahvusvahelised vaatlejad oleks hinnanud vabadeks ja õiglasteks. Riigis ei ole ühtki ametlikult registreeritud parteid, mis oleks režiimi vastu.

Karimov võitis 2015. aasta märtsis peetud eelmised presidendivalimised ja ta valiti suure häälteenamusega veel viieks aastaks ametisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles