New Yorgi plahvatuses sai viga vähemalt 29 inimest (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikides kärgatas eile õhtul tugev plahvatus New Yorgis asuva Manhattani linnajao lõunapiirkonnas, vigastada sai vähemalt 29 inimest, kellest ühe seisukord on kriitiline, teatas politsei. New Yorgi linnapea Bill de Blasio ütles pressikonverentsil, et tegu oli terroriaktiga.

Linnapea sõnul oli see akt rahvusvaheline ja kahtlemata ka terroristlik, kirjutas CNN.

Ta ütles, et üksi rahvusvaheline terroriorganisatsioon ei ole esialgsetel andmetel plahvatuse taga ja äärmusrühmitused New Yorki ei ohusta.

Ka kuberner Andrew Cuomo ütles varem, et tegu on terrorismiaktiga, kirjutas BBC. «Oleme õnnelikud, et polnud surmajuhtumeid, lisas Cuomo. Kes iganes need pommid pani, me leiame nad ja saadame nad kohtusse.»

Plahvatus leidis aset Chelseas 23. tänaval umbes poole üheksa ajal õhtul hoone ees, kus elavad nägemisvaegusega inimesed. Sündmuskoha lähistel asub ka supermarket ja hulk restorane.

Vahejuhtumi tõttu toimetati haiglasse 24 inimest, kellest ühe vigastusi peetakse tõsiseks. Ülejäänud viie inimese vigastused olid kergemad, teatas tuletõrje.

Linnapea Bill de Blasio teatas varem, et juhtunu pole seotud terrorismiga, kuid ütles, et lõhkekeha õhkimine oli sihilik tegu. «Praeguse seisuga pole meil ühtegi usutavat ega kindlat ohtu,» lisas ta.

Tundub, et lõhkekeha oli paigutatud tööriistakasti, lausus allikas korrakaitseametist uudisteagentuurile Associated Press

Plahvatuse korraldaja ja põhjus pole teada. New Yorgi politsei palus juhtunu uurimisel Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) abi. Sündmuskohal olid ka USA sisejulgeolekuministeeriumi ametnikud.

Mõned tunnid varem lõhkes New Jerseys enne jooksuvõitlust torupomm ja leiti veel kolm sarnast lõhkeseadeldist. Võistlusel pidi osalema 5000 inimest, kuid heategevusüritus jäeti ära.

De Blasio rõhutas, et 23. tänaval ning jooksuvõistlusel toimunu pole omavahel seotud.

AP-ga rääkinud allikas korrakaitseametist ütles, et pärast 23. tänaval toimunud plahvatust leiti 27. tänavalt prügikotist ka teine lõhkekeha. Allika sõnul oli tegemist survekeetliga, mille külge oli ühendatud hulk juhtmeid ja mobiiltelefon. Sarnast lõhkekeha kasutati ka Bostoni maratoni plahvatuses 2013. aastal.

Seadeldise toimetas sündmuskohalt minema robot ja see viidi Bronxis asuvasse lasketiiru, lisas ta.

Ajalehe New York Post kirjelduse kohaselt on sündmuskohal hulgaliselt purunenud aknaid ja kõik kohad täis klaasikilde. Kohale saadeti hulgaliselt tuletõrje- ja kiirabibrigaade.

Pealtnägijate sõnul põgenesid sajad inimesed paanikas plahvatuskohalt. Politsei on lähiümbruse sisse piiranud ja palunud inimestel sealt eemale hoida.

Politsei tegeleb ka 23. tänava piirkonnas plahvatuse järel tekkinud tohutu liiklusummiku korraldamisega.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles