Aafrika elevandid hakkavad salaküttimisele alla vanduma

Kaur Maran
, teadusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakaitsjad põletamas konfiskeeritud elevandivõhkasid. Eskaleeruva konflikti tõttu toimub salaküttide ja elevandikaitsjate vahel karm võidurelvastumine.
Loomakaitsjad põletamas konfiskeeritud elevandivõhkasid. Eskaleeruva konflikti tõttu toimub salaküttide ja elevandikaitsjate vahel karm võidurelvastumine. Foto: CARL DE SOUZA/AFP

Musta Mandri kuulsate liikide heaolust hakkab Hiina majanduskasvu jõul saama üks suuremaid rahvusvahelise looduskaitse tulipunkte. Salaküttimine ei näita vaibumise märke.

Kui enamikule meist on kooliajast teada, et maailmas on kaks elevandiliiki – Aafrika ja India elevant –, siis see teadmine lükati ümber juba 2010. aastal, mil uuringud näitasid kahe Musta Mandri elevantide grupi vahel suurt geneetilist erinevust, mistõttu räägitakse tänapäeval Aafrika metsa- ja savannielevantidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles