ÜRO: õhulöögi saanud abikonvoi oli märgistatud ja selle asukoht avalik (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria tsiviilkaitse valgekiiver osutamas õhurünnaku tagajärgedele.
Süüria tsiviilkaitse valgekiiver osutamas õhurünnaku tagajärgedele. Foto: Scanpix/AP

ÜRO sõnul oli eile Süürias õhurünnaku ohvriks langenud abikonvoi selgelt märgistatud ning selle koordinaadid avalikud; juhul, kui rünnak oli sihilik, võib ÜRO sõnul tegu olla sõjakurjateoga.

ÜRO humanitaarküsimuste juht Stephen O'Brien ütles avalduses, et õhurünnak tabas ka Punase Poolkuu ladu ning tõsist kahju kannatas ka üks Punase Poolkuu kliinik.

O'Brieni sõnul on ta nende tülgastavate rünnakute tõttu vihane ja hirmunud. Ametnik mõistis õhulöögi karmilt hukka.

Ta lisas, et kõikidele osapooltele anti teada pea 78 000 inimesele abi viinud konvoi teekond ning veoautodel oli selge märgistus, et tegu on humanitaarabilastiga.

O'Brien hoiatas, et kui peaks selguma, et konvoi oli rünnakute sihik, siis oleks tegu sõjakuriteoga.

Süüria Araabia Punase Poolkuu keskusse teel olnud humanitaarabilasti Aleppo provintsi põhjaosas ja rünnakus hukkus 20 inimest, kaasa arvatud üks Punase Risti töötaja, teatas täna ÜRO.

Õhulöögis said pihta vähemalt 18 veoautot 31 sõidukiga konvoist.

Eesti aja järgi eile hilisõhtul teatas Ühendkuningriigis asuv ühendus Süüria Inimõiguste Observatoorium, et Orum al-Kubra piirkonnas tabas õhurünnak humanitaarabilasti. Õhurünnak leidis aset vaid paar tundi pärast seda, kui Süüria valitsusväed teatasid, et nädal aega kestnud vaherahu on lõppenud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles