Helsingis neonatside rünnaku ohvriks langenud mees suri (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsinki keskraudteejaam
Helsinki keskraudteejaam Foto: SCANPIX

Helsinki politsei uurib jätkuvalt möödunud reedel tapetud 28-aastase mehe surma, keda nädal aega varem ründasid Helsinki pearaudteejaamas rahvussotsialistlikku Soome Vastupanuliikumise (Suomen Vastarintaliike, SVL) ühendusse kuulunud uusnatsid, vahendab Yle.

Ohver suri politsei kinnitusel reedel Meilahti haiglas. Rünnakuga seoses on arreteeritud meeleavaldusel osalenud ja 1990. aastal sündinud Jesse Eppu Oskari Torniainen, kirjutas päevaleht Helsingin Sanomat (HS).

Täna toimub tahtmatus tapmises süüdistuse saanud Torniaineni üle kohtuistung.

Tahtmatu tapmise eest on Soome seaduste kohaselt maksimaalne vanglakaristus kuus aastat.

HSile teadaoleval andmetel on Torniainen ka varem korduvalt vägivallategudes süüdimõistetud.

Eeluurimise eest vastutav juhtivuurija Teemu Kriskopf märkis intervjuus HSile, et politsei intervjueeris ohvrit pärast rünnakut haiglas. «Ta ütles, et oli meelt avaldanud [SVLi liikmetest] mööda jalutanud ja sülitanud. Tõenäoliselt selle pärast teda rünnati, sest muud põhjust ta enda sõnul selleks ei andnud,» ütles Kriskopf.

Politsei informatsiooni kohaselt sai rünnaku ohver löögi rinda, mille tagajärjel ta kukkus, lõi pea ära ja kaotas teadvuse.

HSi sõnul olid paremäärmuslastest SVL-i liikmed kogunenud 10. septembril raudteejaama ja korraldanud seal väiksemahulise meeleavalduse. Hiljem postitas rühmitus oma kodulehele video, kus üks Vastupanuliikumise liikmetest hoiab käes nende organisatsiooni lippu. Video lõpus on näha maas lamamas verise peaga meest, kirjutas päevaleht.

Neljapäeval, 15. septembril kirjutati mees haiglast välja ja ta läks tagasi koju. Reedel tekkis aga rünnaku ohvril aju verejooks ja ta suri sama päeva õhtul, vahendas Ilta-Sanomat tapetud mehe isa sõnu.

 Isa rõhutas, et tema pojal polnud uusnatside rühmitusega mingeid seoseid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles