Iraagis kukkus alla kaks Black Hawki

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA armee helikopter UH-60 Black Hawk lendamas Bagdadis.
USA armee helikopter UH-60 Black Hawk lendamas Bagdadis. Foto: AFP / Scanpix

Bagdadi põhjaosas asuvas ameeriklaste lahingubaasis kukkus eile maandumisel alla kaks Black Hawk helikopterit, mis ilmselt põrkasid õhus kokku.

 

USA vägede pressiesindaja teatas, et sunniitide Adhamiyahi linnaosas kella üheksa paiku õhtul juhtunud intsidendis hukkus üks Iraagi sõdur, kaks iraaklast ja kolm ameeriklast said aga haavata, vahendas AFP.

Kopterite allakukkumise põhjust ametlikult alles uuritakse, kuid esialgu ei peeta selleks vaenlase tuleavamist. Reuters teatas, et kopterid põrkasid kokku.

Reutersi operaator nägi eile õhtul samas piirkonnas kaht kopterit pea kohal lendamas ning üht neist tõrkuva mootoriga kõrgust kaotamas. Seejärel kuulis ta enda sõnul plahvatust ja tulistamist.

Iraagi politsei kinnitas seda, kuid lisas, et tulevahetus puhkes kopterite allakukkumispaiga lähedal. USA sõjaväegi aga teatas, et õnnetus juhtus nende baasis ja piirkonnas toimunud kokkupõrgete kohta neil andmeid pole.

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles