Video: hääletussedelitega sahkerdamised Vene riigiduuma valimistel (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks valimisjaoskonna töötajat püüavad teiste ruumis viibijate eest varjata kui kolmas ametnik samal ajal nende selja taga pakkide kaupa täidetud hääletussedeleid valimiskasti topib.
Kaks valimisjaoskonna töötajat püüavad teiste ruumis viibijate eest varjata kui kolmas ametnik samal ajal nende selja taga pakkide kaupa täidetud hääletussedeleid valimiskasti topib. Foto: Kuvatõmmis videost

Laupäeval toimunud riigiduuma valimised Venemaal ei möödunud hääletussedelitega manipuleerimiseta, selgub Raadio Vaba Euroopa videost.

Rikkumisi ja otseseid valimistulemuste võltsimisi oli küll seekordsetel duumavalimistel vähem kui 2011. aastal, kuid ausateks on neid siiski raske nimetada. Sotsiaalmeedias levinud videotes on näha, kuidas valimiskomisjonide liikmed viskavad mitmel pool Venemaal valimiskastidesse pakkide kaupa täidetud sedeleid. Venemaa liberaalne ärileht Vedomosti nimetas valimisi poolausateks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles