Vene sõdurid lammutasid Gruusias esimese kontrollpunkti

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdur kontrollpunktis Gori lähedal.
Vene sõdur kontrollpunktis Gori lähedal. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Liidu missiooni esindaja kinnitusel on Vene väed lahkunud esimesest kontrollpunktist, mille nad rajasid separatistliku Lõuna-Osseetia ümber omaalgatuslikult loodud puhvertsooni.

 

Gruusiasse saabunud vaatlejad jõudsid Ali kontrollpunkti Gori linnast kirdes ning leidsid selle eest lammutatuna, kinnitas anonüümseks jäänud ametnik agentuurile AFP.

«See on esimene maha võetud kontrollpunkt,» lisas allikas.

Gruusia siseministeeriumi pressiesindaja Šota Utiašvili kinnitas hiljem, et Ali kontrollpunkt, kus varem viibis paar-kolmkümmend Vene sõdurit, on maha jäetud ning Gruusia politseinikud sisenevad kohe sellesse piirkonda. «Paistab nii, et tagasitõmbumine on alanud,» märkis ta.

Euroopa Liit saatis selle nädala kolmapäeval konfliktitsooni vähemalt paarsada vaatlejat, kes peavad vastavalt kokkuleppele kontrollima vaherahu täitmist ja venelaste lahkumist. Moskva on lubanud oma väed kahest Gruusiasse tekitatud nn puhvertsoonist välja viia hiljemalt oktoobrikuu kümnendaks päevaks.

Gruusia rahvusliku julgeolekunõukogu sekretäri Aleksandr Lomaia andmetel on sõdureid nähtud tegemas mingisuguseid ettevalmistusi ka Lõuna-Osseetia piiri lähedal asuvas Perevi kontrollpunktis, mistõttu on võimalik, et ka sealt minnakse varsti ära.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles