Kasjanov: võitleme vabade valimiste eest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kasjanov.
Mihhail Kasjanov. Foto: SCANPIX

Tallinnas viibiv Venemaa ekspeaminister Mihhail Kasjanov lubab teha kõik, et tuleval aastal toimuvad presidendivalimised tuleksid vabad.

Mihhail Kasjanov ütles «Aktuaalsele kaamerale», et kui eeldada, et situatsioon jääb selliseks, nagu see praegu Venemaal on, siis on juba selge, et 2012. aastal istub presidenditooli taas Vladimir Putin, vahendas ERR Uudised.

«Selles pole kahtlust, see tähendab, et ei toimu valimised, vaid nende imitatsioon ja Vladimir Putin saab presidendiks, kuid valimisteni on veel aasta aega ja selle aja jooksul võib situatsioon muutuda,» ütles Kasjanov.

Ta märkis, et kõik Venemaa poliitilised jõud peavad olema lubatud parlamendivalimistele ja kõigi erakondade kandidaadid ning sõltumatud kandidaadid peavad pääsema presidendivalimistele ning lisas, et on kindel, et sellisel juhul ei saa presidendiks ei Medvedev ega Putin.

Mihhail Kasjanov ja Venemaa teleajakirjanik Jevgeni Kisseljov esitlevad täna Tallinnas oma raamatut «Putinita», see ülikriitiline Kremli-vastane raamat avab lugejatele Venemaa võimu telgitagused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles