Linn, mis elab alatises terrorihirmus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kameruni politsei Marouas pühapäevapalvusel korda valvamas.
Kameruni politsei Marouas pühapäevapalvusel korda valvamas. Foto: AFP/SCANPIX

Näpp päästikul ja relv laskevalmis, hoiab politseinik silma peal kõigil möödujatel. Kamerunis asuv Maroua linn elab Boko Harami rünnakute alatises hirmus, vahendab AFP.

Aasta eest leidis linnas aset mitu järjestikust enesetapurünnakut, mille eest võttis vastutuse Boko Harami džihaadirühmitus. Surma sai 33 inimest, haavatuid oli mitu tosinat.

Sellest saadik on linnas suurt rõhku pandud julgeolekumeetmete karmistamisele ja rünnakute arv on seetõttu kahanenud. Inimeste hirmutunnet need meetmed aga vähendanud ei ole. Elatakse pidevas järjekordse rünnaku hirmus.

Läinud aasta 25. juulil lasi Maroua linna ühel peatänaval ennast õhku noor tüdruk, keda keegi ei pidanud kahtlustäratavaks. Boko Haram kasutab selliste rünnakute korda saatmiseks aina rohkem naisi.

«Me kardame, et tulemas on veel enesetapurünnakuid,» sõnab üks seal tänaval tegutsevatest kaupmeestest, kes sai 25. juuli rünnakus šrapnellikildudega pihta. «Mu kehas on ikka veel metallikillud,» lisab ta.

«Ma ei saa kaua püsti seista. Enne rünnakut olin ma müürsepp. Tänu vigastustele pidin aga ameti maha panema,» räägib kaupmehe kõrval seisnud mees, kelle kõhul on rünnaku tõttu nüüd kaks suurt armi.

Esmaspäeviti toimub Marouas loomalaat, milleks tuuakse linna kohale ka kiirreageerimisüksus. Sõdalased seisavad laada kahe sissepääsu kõrval ja jälgivad kõiki sisenejaid. «Me oleme siin, et tagada selle ala julgeolek,» sõnab üks üksuse liikmetest. «Liikuge edasi!» käsib ta äkitselt gruppi mehi, kes sissepääsu ette seisma jäänud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles