Moody's prognoosib Leedule 2,5protsendilist majanduskasvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp.
Leedu lipp. Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Moody's prognoosib Leedu selle aasta majanduskasvuks 2,5 protsenti, mis järgmisel aastal peaks tõusma 3,3 protsendini.

«Moody'se hinnangul on Leedu majandustegevus paremini tasakaalustatud välismaise ja kodumaise nõudluse vahel, mis toetab majanduskasvu,» ütles Moody'se analüütik Evan Wohlmann neljapäeval.

Leedu krediidivõimet toetab Moody'se hinnangul valitsuse eelarvepoliitika, tänu millele suudeti eelmisel aastal eelarvepuudujääk langetada 0,2 protsendile sisemajanduse koguproduktist (SKP). Leedu põhiprobleemiks jääb töötuse struktuur ja ebasoodne demograafiline areng.

Pikaajaline töötuse määr kahanes 3,3 protsendile, kuid noorte töötuse määr on suhteliselt kõrge ehk 16,5 protsenti.

Moody's tõdes, et Leedu palkade kasv on pärast 2013. aastat edestanud tootlikkuse kasvu, ja hoiatas, et riigi rahvastiku kiire vananemine lisab aastani 2060 avaliku sektori kulusid umbes 2 protsenti SKP-st, mis paneb eelarve surve alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles