Venemaa saatis Briti ajakirjaniku riigist välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luke Harding
Luke Harding Foto: SCANPIX

Venemaa julgeolekuteenistuse üks haru nõuab, et The Guardiani Moskva korrespondendile määrataks riiki sisenemise keeld.

Guardiani ajakirjanikku Luke Hardingit ei lubatud pärast Moskvas maandumist riiki ning ta saadeti kodumaale tagasi. Guardianis avaldatud Wikileaksi põhjal kirjutatud artiklis seisab, et Venemaa on muutunud maffiariigiks, vahendab AFP.

Kes ajakirjaniku maale saabumise keelas, pole täpselt selge. RIA Novosti allika teatel tuli keeld läbi föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) või välisluureteenistuse (SVR). Miks Harding halba nimekirja sattus, allikas ei öelnud.

Venemaa välisministeerium pole juhtumit kommenteerinud. See on esimene Briti ajakirjaniku väljasaatmine riigist pärast Külma sõda.

Harding oli teel tagasi Moskvasse pärast kahte kuud Wikileaksi diplomaatiliste saladokumentide kallal töötamist.

Wikileaksi põhjal kirjutatud artiklites seostatakse tippametnikke organiseeritud kuritegevusega. Hispaania prokurör kirjeldas Venemaad kui «maffiariiki», samas kui USA tippametnik huvitus sellest, kas Venemaa peaminister Vladimir Putin teadis kavatsusest mõrvata dissident Aleksandr Litvinenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles