Colombia vasaksissid jätavad poliitikasse siirdudes oma liidri alles

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane poliitik Rodrigo Londono hüüdnimega Timošenko.
Tulevane poliitik Rodrigo Londono hüüdnimega Timošenko. Foto: Ricardo Mazalan/AP

Vasaksisside rühmitus Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) teatas neljapäeval, et jätab poliitikasse siirdudes alles oma liidri Timoleon "Timošenko" Jimenezi.

"Pole mingit kahtlust, et erakonna esimeheks saab Timošenko," kinnitas üks rühmituse komandöre Carlos Antonio Lozada uudisteagentuurile AFP.

Praegu 57-aastane Timošenko, kelle sünninimeks on Rodrigo Londono, sai rühmituse liidriks 2011. aastal.

Colombia Juan Manuel Santos ütles kolmapäeval ÜRO peaassambleel maksistlike sissidega sõlmitud rahust kõneldes, et nüüd on maailmas üks sõda vähem.

Peaassambleel just rahvusvahelisel rahupäeval esinenud Santos näitas enne seda Julgeolekunõukogule Colombia lippu mähitud rahulepet ja teenis ära ovatsioonid.

Santos alustas sissirühmitusega FARC läbirääkimisi 2010. aastal ametisse astudes. Kokkuleppeni jõuti tänavu 24. augustil Havannas ja sellega lõppes Ameerika pikim konflikt, mis oli nõudnud 260 000 inimese elu.

Leppele kirjutatakse pidulikult alla esmaspäeval ja 2. oktoobril pannakse see rahvahääletusele, kuid arvamusküsitluste põhjal peaksid Colombia valijad selle heaks kiitma.

Kui lepe heaks kiidetakse, hakkavad FARC-i 7500 võitlejat ÜRO järelevalve all relvi loovutama.

Colombia president avaldas lootust, et FARC-ist saab rahumeelne ja demokraatlik jõud ning 52 aastat sõja tõttu kannatanud maapiirkonna elanike olukord paraneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles