USA politsei teatel pole pommirünnakute korraldajat võimalik küsitleda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmad Khan Rahami toimetati pärast tulevahetust politseiga haiglasse.
Ahmad Khan Rahami toimetati pärast tulevahetust politseiga haiglasse. Foto: WABC-TV/REUTERS

Politseiuurijatel pole võimalik olnud küsitleda Ahmad Khan Rahami, keda süüdistatakse nädalavahetusel New Jerseys ja New Yorgis pommirünnakute korraldamises, sest mees on enamuse ajast teadvuseta, teatasid neljapäeval võimuesindajad.

Afganistani päritolu Rahami sai esmaspäeval New  Jerseys Lindenis tulevahetuses politseiga raskelt haavata. Laupäevastes terrorirünnakutes sai vigastada 31 inimest.

"Rahami on pärast operatsiooni olnud enamuse ajast teadvuseta," kinnitas Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) Newarki osakonna eestkõneleja Robert Reilly.

USA võimud esitasid teisipäeval New Yorgi ja New  Jersey pommiplahvatuste arvatavale korraldajale muuhulgas süüdistuse massihävitusrelva kasutamises. Süüditused, mille esitas Manhattani kohtule USA prokurör Preet Bharara, hõlmavad ka pommiplahvatuse korraldamist avalikus kohas, vara hävitamist ning purustava seadme kasutamist. New Jerseys on talle esitatud süüdistus ebaseaduslikus relvaomamises ning viies politseiametniku tapmiskatse süüdistuspunktis.

Politsei uurib laupäeval Chelsea linnajaos 31 inimest vigastanud pommiplahvatuse motiive. Samast linnajaost leiti teinegi pomm, mis ei plahvatanud. Samuti laupäeval jäeti New  Jerseys raja äärde peidetud torupommi plahvatuse tõttu ära merejalaväelaste jooksuvõistlus. Lisaks leidsid USA võimud New Jerseys Elizabethis raudteejaama prügikorvist mitu lõhkekeha.

Süüdistuse kohaselt olid Elizabethist leitud viiel torupommil ja Chelseas kahjutuks tehtud lõhkekehal 28-aastase Rahami sõrmejäljed.

Ilmselt Rahamile kuuluv sotsiaalmeediakonto yaafghankid786 oli oma lemmikuteks liigitanud kaks pühasõdalaste videot ning talt leiti käsitsi kirjutatud märkmik, kus kiideti Osama bin Ladenit ja kritiseeriti USA sõdu Afganistanis, Iraagis ja Süürias.

Politsei teatel oli ründaja isa juba varasemalt föderaalvõime teavitanud Rahami huvist džihaadipropaganda vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles