Swedbanki Balti üksus jäi aasta kokkuvõttes kahjumisse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti riikide lipud.
Balti riikide lipud. Foto: SCANPIX

Kuigi aasta viimases kvartalis teenis Swedbanki Balti üksus 990 miljonit Rootsi krooni kasumit, jäädi 2010. aasta kokkuvõttes siiski seitsme miljoni Rootsi krooniga kahjumisse.

Swedbanki pressiesindaja selgitas, et Swedbank grupi aruandes koosneb Balti pangandus kahest üksusest: Baltikumi ärioperatsioonid ja Baltikumi investeering. Esimene teenis mullu 194 miljonit Rootsi krooni kasumit, teine 201 miljonit kahjumit. «Kokku nende üksuste tulem on kahjum 7 miljonit SEK,» ütles ta.

2009. aastal jäi pank ligi 10 miljardi krooniga kahjumisse, selgub aruandest.

Balti üksuse tulud kukkusid 16 protsendi võrra 6,1 miljardi Rootsi kroonini. Neljandas kvartalis oli käive 1,6 miljardit Rootsi krooni, mis on 5 protsenti rohkem kolmandast kvartalist ning samal tasemel 2009. aasta neljanda kvartaliga.

Eestist ja Leedust teenis pank aasta kokkuvõttes kasumit, Lätis jäädi miinusesse.

Panga turuosa laenuturul Eestis oli mullu 43 protsenti, langedes aastaga protsendipunkti võrra. Lätis ja Leedus oli turuosa 23 protsenti. Turgu kaotas pank põhiliselt ettevõtete arvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles