Egiptuse põgenikepaadi õnnetuse ohvrite arv on tõusnud 108ni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse piirivalve paat, lastiks hukkunud põgenike surnukehad.
Egiptuse piirivalve paat, lastiks hukkunud põgenike surnukehad. Foto: AP/ Scanpix

Päästjad tõid Egiptuse rannikul põhja läinud põgenikepaadist täna välja 53 surnukeha, kokku on õnnetuses hukkunud vähemalt 108 inimest.

«Praeguseks on välja toodud 53 surnukeha,» ütles tervishoiuministeeriumi ametnik Adel Khalifa täna hilishommikul.

Ellujäänute sõnul oli Egiptusest Itaaliasse teel olnud alusel kuni 450 migranti, kui see Rosetta sadama lähistel üleeile ümber läks.

Egiptuse sõjaväe väitel päästeti 163 inimest.

Õnnetusega seoses süüdistatakse nelja inimest tahtmatus tapmises ja inimkaubanduses, ütlesid justiits- ja julgeolekuametnikud eile. Kinnipeetute isikuid ja nende seost aluse ümberminemisega ametnikud ei täpsustanud.

Euroopa Liidu piiriagentuur Frontex hoiatas mõne kuu eest, et üha enam Euroopasse jõuda püüdvaid migrante üritab teekonda alustada Egiptusest.

Inimsmugeldajad lubavad sageli kehva kvaliteediga alustele liiga palju inimesi, suurendades õnnetusriski. ÜRO andmetel on alates 2014. aastast on ohtlikul teekonnal üle Vahemere surma saanud üle 10 000 migrandi.

Lääne-Balkani rändemarsruudi sulgemise järel otsivad migrandid muid võimalusi Lääne-Euroopasse pääsemiseks. Suurim rändevool kulgeb praegu marsruudil Liibüa-Itaalia, ent migrandid otsivad ka teisi võimalusi.

«Egiptus on muutumas lähteriigiks,» ütles Frontexi juht Fabrice Leggeri juunis Saksa meediale. «Tänavu on Egiptusest Itaalia poole teele asunud üle 1000 paadi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles