Politsei sai USA ostukeskuses viis inimest tapnud mehe kätte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arcan Cetin.
Arcan Cetin. Foto: Reuters / Scanpix

USA võimud pidasid eile kinni türgi päritolu mehe, keda kahtlustatakse Washingtoni osariigi ostukeskuses viie inimese mahalaskmises.

Osariigi politsei pressiesindaja Mark Francis ütles, et Burlingtoni tulistamises kahtlustatav on 20-aastane Arcan Cetin, kes elab naaberlinnas Oak Harboris. Mees saadi kätte ligi ööpäev pärast tulistamist. Teisi kahtlusaluseid ei ole.

Politsei oli varem rääkinud tulistajast kui teismeeas või umbes 20-aastasest tõenäoliselt ladinaameerika päritolu mehest.

Ilmselt Cetinile kuuluva Facebooki-konto põhjal on ta sündinud Türgis Adanas, käinud Oak Harbori keskkoolis ja töötanud samas linnas toidupoes.

Kahtlusalune lasi Burlingtoni Cascade'i ostukeskuses püssist maha neli naist. Suri ka eluohtlikus seisundis haiglasse toimetatud mees.

Seattle'ist 110 kilomeetrit põhja jääva 8000 elanikuga Burlingtoni linna politsei sai väljakutse reede õhtul kell 18.58 kohaliku aja järgi.

Pealtnägijate sõnul sisenes tulistaja lihtsalt ühte ärisse ja avas tule, vahendas telekanal KOMO News. Ta jättis relva maha, põgenes jalgsi ja politseil kulus tema ülesleidmiseks peaaegu 24 tundi.

Politsei sõnul sisenes kahtlusalune ostukeskusse relvitult, kuid ilmus umbes 10 minutit hiljem turvakaamera vaatevälja, püss käes.

Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) Seattle'i büroost öeldi, et esialgu pole tõendeid, et tegemist olnuks terrorirünnakuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles