Prantsuse politsei vahistas terrorismikahtlusega kaks noort naist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monitooringufirma SITE Intelligence Group edastatud foto Rachid Kassimist.
Monitooringufirma SITE Intelligence Group edastatud foto Rachid Kassimist. Foto: /AP

Prantsusmaa politsei teatas pühapäeval, et vahistas kaks noort naist, keda kahtlustatakse terrorirünnakute kavandamises.

Mõlemad naised on pärit Nice´i samast piirkonnast, kus elas ka Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, kes tappis juulikuu terrorirünnakus 85 inimest.

Ülekuulamisel tunnistasid naised, et olid ühenduses sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) värbaja Rachid Kassimiga.

Korrakaitsjate info kohaselt on üks vahistatud naistest 17- ja teine 19-aastane.

Belgia julgeolekutöötajad vahistasid nädal tagasi Brüsselis kaks inimest, kes olid samuti seotud Kassimiga. Belgia telekanali RTBF-i teatel võeti vahi alla 28-aastane mees ning tema naissoost kaaslane.

Kohaliku meedia andmetel kavandas nooruk terrorirünnaku korraldamist Pariisis. Ajaleht Le Monde kirjutas, et poiss oli ühenduses islamiterroristi Kassimiga, kes edastas juhtnööre ka paar nädalat tagasi tabatud usuäärmuslastest naistejõugule.

Le Monde'i informatsiooni kohaselt viibib Kassim ise Süürias ja kasutab jüngrite mõjutamiseks muu hulgas sõnumiteenust Telegram.

Brüsseli lennujaamas ja metroos 22. märtsil korraldatud terrorirünnakus sai surma 32 inimest ja selle eest võttis vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik.

13. novembril korraldas IS Pariisis rünnakutelaine, milles hukkus 130 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles