Hollande külastab Calais`d, kuid mitte «džunglit»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Hollande
François Hollande Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president François Hollande külastab täna sadamalinna Calais`d enne seda, kui seal olev põgenikelaager, niinimetatud džungel, tema plaani kohaselt lõplikult suletakse.

Prantsuse ja Briti meedia teatel kohtub Hollande Calais`s politsei ja sadama juhtidega ning poliitikutega, kuid esmastel andmetel ei lähe ta laagri olukorraga tutvuma.

Hollande sõnas juba varem meediale, et Calais` laager suletakse ning sisserännanud paigutatakse üle kogu Prantsusmaa asuvatesse ametlikesse põgenike majutuspaikadesse.

Prantsuse presidenti kritiseeriti, kuna Calais´«džunglis» valitsevat olukorda peetakse ebainimlikuks ja selle tõttu langetas ta otsuse, et see paik tuleb jäädavalt sulgeda.

Lisaks avab Hollande Calais` sadama juurdeehituse.

Praegustel andmetel elab Calais`«džunglis» umbes 9000 migranti, kes tahavad jõuda Ühendkuningriiki illegaalselt, üritades peita end sinna suunduvatesse veoautodesse.

Ühendkuningriigi raha eest rajati Calais`sse suunduva maantee äärde ühe kilomeetri ulatuses kaitsetara, mis peaks takistama põgenikel Briti saartele suunduvatele veoautodele pääsemist.

Prantsusmaa võimude käsul lõhuti selle aasta alguses pool Calais` ebaseaduslikust põgenikelaagrist ning kuna Prantsusmaal on järgmisel aastal tulemas presidendivalimised, mille üks põhiteemadest on sisseränne, siis tahab Hollande jätta endast maha märgi, et tema oli just see president, kes Calais`laagri lõplikult sulges.

Hollande sõnas möödunud laupäeval, et Prantsusmaal peavad sisserändajad saama inimliku vastuvõtu osaliseks, saades esitada asüülitaotluse, kuid need, kelle taotlust ei rahuldata, saadetakse riigist välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles