CNN: Donald Trump ähvardas kutsuda debatile Bill Clintoni kunagise armukese

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gennifer Flowers 1998. aastal
Gennifer Flowers 1998. aastal Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump teatas möödunud laupäeval, et võib kutsuda kandidaatide debatile ekspresidendi Bill Clintoni aastatetaguse armukese Gennifer Flowersi.

CNNi teatel on käimas tuline psühholoogiline kassi-hiire mäng enne vabariiklase Donald Trumpi ja demokraat Hillary Clintoni esimest otsesaatena edastatavat teledebatti.

Trump viitas Flowersi kutusmisele debati kuulajaskonda Twitteris, tekitades sellega segaduse nii oma partei liikmete kui demokraatide seas.

Trumpi väite kohaselt on Flowersi kutsumine vastulöök Clintonile, kes ähvardas debatile kutsuda teda häälekalt kritiseeriva miljardär Mark Cubani.

Trumpi tviiti lugenud märkasid, et kandidaat kirjutas naise nime valesti, kasutades nimekuju Jennifer, kuid parandas selle kiiresti Genniferiks.

Gennifer Flowers valas «õli tulle» teatega, et ta on nõus kandidaatide debatil osalema, kuid meedia andmetel ei ole Trumpi kampaaniameeskond talle ametlikku kutset esitanud.

Cuban andis Trumpile Twitteris vastulöögi naeruvääristamisega ja viitega USA tuntud lasetraamatusarjale «Bobsey Twins».

«Donald, sa ütlesid mulle kunagi, et me oleme nagu lasteraamatu kaksikud, kuid minu jaoks on see võrdlus jabur. Minu silmis oled sa null,» kirjutas Cuban.

Flowers tekitas skandaali Bill Clintoni presidendikampaania ajal 1992. aastal, kui teatas, et temal ja Clintonil oli 12 aastat salasuhe. Bill Clinton eita seda suhet ja abikaasa Hillary Clinton toetas oma mees sel keerulisel ajal.

1998. aastal tunnistas Bill Clinton vande all, et tal oli Flowersiga seksisuhe 1977. aastal.

Trumpi vihje Flowersi kutsumisest debatile pani ta meeskonna omakorda sotsiaalmeedias ja meedias sõna võtma. Trumpi kampaaniajuht Kellyanne Conway tunnistas, et Flowersile viitamine oli sõnum Hillary Clintonile ja demokraatidele.

«Trump tahtis näidata, et ta ei ole jalge alla tallatav, vaid suudab anda vastulöögi,» teatas Conway uudistekanalile ABC News.

Trumpi asepresidendikandidaat Mike Pence süüdistas pori loopimises Clintoni kampaaniat, mille eesmärgiks olevat tähelepanu eemale juhtimine olulisest.

Clintoni kampaaniajuht John Podesta teatas omakorda, et Trump on see, kes kõiki ja kõike tahab mutta trampida ning mainet määrida.

Trump on ka varem viidanud demokraadist kandidaadi Hillary Clintoni abikaasa Bill Clintoni abieluvälistele suhetele.

Trump võttis sel teemal sõna, kui Hillary Clinton teatas, et kaasab abikaasa oma kampaaniasse. Trumpi arvates on Bill Clintoni puhul tegemist läbi aegade ühe julmema naistekütiga, kes kasutab naisi oma lõbuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles