EL hoiatas Šveitsi seoses hääletusega rände piiramiseks (3)

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletaja
Hääletaja Foto: AP/ Scanpix

Euroopa Liit hoiatas Šveitsi seoses riigi ühes kantonis toimunud hääletusega sisserände piiramiseks, mida London jälgib võimaliku eeskujuna Brexiti läbirääkimisteks.

Itaaliakeelses Ticino kantonis toetas 58 protsenti valijaist eilsel referendumil võõrtööliste töölevõtmise raskendamist piirkonnas.

Brüsseli hinnangul komplitseerib hääletustulemus veelgi läbirääkimisi 2014. aasta Šveitsi referendumi tulemuste üle samas küsimuses, mis on vastuolus ELi vaba liikumise põhimõttega.

«EL ja Šveits on pidanud kuude kaupa intensiivseid kõnelusi, et leida lahendus, kuidas viia Šveitsi referendumi tulemusi ellu viisil, mis austaks riigi kohustusi vaba liikumise lepingu suhtes,» ütles Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri kõneisik Margaritis Schinas. «Eilne hääletus ei muuda niigi keerulisi läbirääkimisi lihtsamaks,» lisas ta

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles