Pildid ja video: Taiwani tabanud orkaan Megi tõi kaasa tugeva tuule ja paduvihma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Orkaan Megi tabas täna varahommikul kohaliku aja järgi Taiwani saart, tuues kaasa tormituule ja paduvihma, mille tagajärjel on tekkinud üleujutusi.

Lisaks nimetatud piirkondadele mõjutab see orkaan veel Hiina kaguosa ja Jaapani kõige lõunapoolsemat saart Ryukyut ning tekitas tormi Filipiini  ja Lõuna-Hiina merel, edastab accuweather.com.

Taiwanil evakueeriti orkaani teelt tuhandeid inimesi, koolid ja ametiasutused suleti ning lennu- ja rongiliiklus on häiritud.

Meteoroloog Adam Douty teatel on orkaan Megi mõju suurim Taiwani saarel, Hiinas ja Jaapani Ryukyu saarel on mõju nõrgem.

Douty lisas, et Megi puhul on tegemist teise kategooria orkaaniga. Taiwani saarel ulatub orkaanituule kiirus kuni 200 kilomeetrini tunnis ja vihma peaks seal sadama 250 millimeetrit, kuid mägisel alal võib vihma tulla isegi üle 500 millimeetri.

Taiwani pealinna Taipeis peaks tuule kiirus ulatuma 115 – 145 kilomeetrini tunnis ja selle tõttu on oodata palju elektrikatkestusi.

Taiwani saar ei ole veel täiesti toibunud kahest varasemast orkaanist, mis tabasid saart paar nädalat tagasi ning selle tõttu on saare infrastruktuur ja elanikud väga haavatavad.

Meteoroloogide sõnul peaks Megi Hiinasse jõudmisel pisut nõrgenema, kuid ikkagi on oodata tugevat tuult ja paduvihma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles