Mubarak maksis Prantsuse peaministri puhkuse eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse president Hosni Mubarak (paremal) 2008. aastal kohtumas Prantsuse peaminister François Filloniga.
Egiptuse president Hosni Mubarak (paremal) 2008. aastal kohtumas Prantsuse peaminister François Filloniga. Foto: SCANPIX

Prantsuse peaminister François Fillon tunnistas täna, et Egiptuse president Hosni Mubarak tasus aastavahetusel tema ja ta pere puhkuse eest ning laenutas neile oma lennukit, et Fillonid vaatamisväärsusi saaks hinnata.

Fillon oli AFP teatel sunnitud avalduse tegema pärast seda, kui satiirileht Le Canard Enchaîné tõi avalikkuse ette tema reisi Egiptusesse, kus ülestõusus Mubaraki vastu on hukkunud 300 inimest.

Filloni pere sai ajalehe sõnul tänu Mubarakile Aswani kuurortlinnas 26. detsembrist 2. jaanuarini tasuta puhkuse osaliseks. Fillonidele tehti Niiluse jõel paadisõit ja viidi Egiptuse valitsuse lennuki pardal ekskursioonile Abu Simbeli templisse.

Peaministri ülestunnistus saabus ajal, mil opositsioon nõuab Prantsuse välisministri tagasiastumist. Michèle Alliot-Marie võttis uue aasta vastu Tuneesias, kasutades puhkuse ajal eralennukit, mis kuulub eelmisel kuul kukutatud diktaator Ben Alile väidetavalt lähedal seisnud magnaadile.

Alliot-Marie kahetseb enda sõnul sügavalt oma käitumist ajal, mil Tuneesias olid rahutused puhkenud, kuid keeldub tagasi astumast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles