Saksa «James Bondi» süüdistatakse finantspettuses

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa endist luureagenti Werner Maussi süüdistatakse finantspettuses, mille tõttu ta pidi kohtu ette astuma.

Saksa ja Briti meedia teatel süüdistatakse Saksa «James Bondi» 15 miljoni euro varjamises maailma erinevates paikades asuvates maksuparadiisides.

76-aastase Maussi sõnul ei ole ta midagi valesti teinud ega raha peitnud, vaid tegemist on Saksa luureagentuuri kontodega, millel olevad summad olid mõeldud erioperatsioonide tarbeks.

Maussi olevat näiteks takistanud Itaalia maffial mõrvamast paavst Benedictus XVI ja vabastanud pantvange Colombia mässuliste käest. Lisaks olevat ta teinud kahjutuks umbes 100 suuremat või väiksemat kuritegelikku grupeeringut.

Saksa prokuröride andmetel peitis Mauss suuri summaid välismaa maksuparadiisides, kaasa arvatud Bahamal ning samas oli tegemist maksudest kõrvale hiilimisega. 

Tumesinises parkas eile Bochumi kohtusse saabunud eksluuraja üritas istungi ajal oma nägu varjata kapuutsiga.

Advokaat Reiner Hamm teatas, et ta ei saa oma kliendile korralikku kaitset pakkuda, kuna Mauss on seni seotud konfidentsiaalsus- ja vaikimislepingutega, mis sõlmiti ta luureagendikarjääri ajal ja mis kehtivad seni.

Saksa meedia teatel on Maussil üle 30 erineva varjunime ning Bochumi kohtus arutatakse juhtumeid, milles ta kandis Werner Maussi, Dieter Kochi, Claus Möllneri ja Richard Nelsoni nime.

Kui ta finantskuritegudes süüdi mõistetakse, võib teda ees oodata kuni kümme aastat vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles