Egiptuse päästjad leidsid üles tõstetud põgenikepaadist veel surnukehi

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunud põgenikke transportiv rannikuvalve paat.
Hukkunud põgenikke transportiv rannikuvalve paat. Foto: AFP/SCANPIX

Egiptuse päästjad tõstsid täna pinnale eelmisel nädalal uppunud põgenikepaadi, kust leiti veel vähemalt 11 surnukeha, teatas kohalik ametnik.

Kokku on õnnetuses praeguse seisuga hukkunud 179 inimest, paadis oli umbes 450 migranti. Paat oli teel Itaaliasse ning läks Põhja- Egiptuse ranniku lähedal. Päästjatel õnnestus elusalt kaldale tuua 163 inimest.

Eile vahistasid Egiptuse võimud aluse omaniku. Kohtuallika väitel võivad teda oodata süüdistused inimkauplemises ning tahtmatus tapmises. Paadi pinnaletõstmiseks rakendati ühe kütusefirma eriotstarbelist laeva.

Enamik päästetud põgenikke olid egiptlased, kuid veest toodi välja ka Sudaanist, Eritreast, Süüriast ja Etioopiast pärit migrantide surnukehi.

«Paljud põgenikud ja migrandid kasutavad Egiptust transiitriigina,» seisis ÜRO põgenikeagentuuri (UNHCR) avalduses, kus lisati, et 2016. aastal võib Vahemerel hukkuda rekordarv inimesi.

ÜRO andmeil on alates 2014. aastast Vahemerd ületades hukkunud üle 10 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles