Trumpi ja Clintoni teledebatti vaatas rekordiline arv inimesi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Hillary Clinton
Donald Trump ja Hillary Clinton Foto: SCANPIX

BBC teatel vaatas USA presidendikandidaatide, vabariiklase Donald Trumpi ja demokraat Hillary Clintoni esimest, 98 minutit kestnud teledebatti rekordiline arv inimesi, keda oli 84 miljonit.

Eelmine teledebati vaatamise rekord oli 36 aastat tagasi, kui Jimmy Carteri ja Ronald Reagani debatti 1980. aastal vaatas 80,6 miljonit inimest.

Trumpi ja Clintoni debati vaatajate hulka arvati kõik need, kes jälgisid seda 13 USA telekanalil, kus seda otsesaatena üle kanti. Tegelik vaatajate arv on tõenäoliselt suurem, sest sellest debatist oldi huvitatud ka teistes riikides, kus seda jälgiti interneti vahendusel.

Trump sõnas eile oma toetajatele, et ta oli debati polulaarsuses kindel juba enne selle toimumist ning ta lubas järgmistes debattides veelgi paremini esineda.

Clintoni arvates oli tema see, kes esimesel väitlusel domineeris, sest Trump olevat oma vastustega hätta jäänud.

Trumpi ja Clintonit ootab ees veel kaks debatti, millest esimene on 9. oktoobril ja teine 19. oktoobril. Valimispäev on 8. november.

CNNi küsitluse kohaselt arvas 62 protsenti vastanutest, et Clinton oli debatis tugevam ja edukam kui Trump. 27 protsenti pidas Trumpi tugevamaks.

CNBC küsitlus näitas vastupidist tulemust, sest 61 protsendi küsitlutetute arvates sai Trump esimesel väitlusel paremini hakkama kui Clinton. Clintonit pidas edukaks 39 protsenti.

Public Policy Polling küsitluse, milles osales 1002 inimest, kohaselt oli esmadebatil edukam Clinton. Seda arvas 51 protsenti küsitletutest. Trumpi pidas edukaks 40 protsenti ning üheksa protsenti ei osanud vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles