Istanbulis rünnati naist lühikeste pükste kandmise pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine Türgi lippu hoidmas.
Naine Türgi lippu hoidmas. Foto: AFP/SCANPIX

Mehele, kes Türgis ühistranspordis lühikesi pükse kandnud naist ründas ja vigastas, nõutakse kuni üheksa aasta pikkust vanglakaristust, vahendab Hürriyet.

Riiklik prokurör nõuab 12. septembril Istanbulis bussis lühikesi pükse kandnud 23-aastast naist rünnanud mehele kuni üheksa aasta pikkust vangistust.

Täna avaldatud kuueleheküljelise süüdistuse põhjal varieerub ründaja vanglakaristus umbes kolmest aastast kuni üheksa aastani, olenevalt sellest, kui suureks mehe õigusrikkumist peetakse. Süüdistuste hulgas on usu-ja mõttevabaduse piiramine, ühiskonna vastu vaenulikkuse üles näitamine ning kuritahtlik vigastamine.

Abdullah Çakıroğlu, lõi ja vigastas bussis sõitnud 23-aastast Ayşegül T-d, sest naine kandis lühikesi pükse. Ründaja peeti kinni peale seda, kui naine tema vastu süüdistuse esitas, kuid vabastati veidi aega hiljem, sest võimud ei pidanud naise süüdistus piisavalt oluliseks, et meest vahi all hoida.

18. septembril aga nõudis teine riigiprokurör- peale mehe vabastamist ametivõimudele osaks saanud laialdast avalikkuse halvakspanu- Çakıroğlu uut vangistamist.

Çakıroğlu, kes töötas ühes eraettevõttes turvamehena, kannatab väidetavalt bipolaarse häire all ja vabastati hiljuti vaimuhaiglast.

Mehe tunnistuse kohaselt käitus ta impulsiivselt vastavalt oma tõekspidamistele, kui nägi Ayşegül T riietust ja lõi teda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles