Araabia Liiga toetab Mubaraki jätkamist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hosni Mubarak.
Hosni Mubarak. Foto: SCANPIX

Araabia Liiga juhi Amr Moussa hinnangul peaks Egiptuse riigipea Hosni Mubarak jätkama ametis kuni septembrikuiste presidendivalimisteni.

«Ma arvan, et president Mubarak peaks jääma ametisse kuni ametiaja lõpuni,» leidis 22 riigist koosnevat organisatsiooni juhtiv Egiptuse endine diplomaat Moussa usutluses kohalikule uudisteagentuurile MENA. Ka kinnitas Moussa, et sellel ideel on paljude inimeste toetus, vahendas RIA Novosti.

Mubarak tegi möödunud nädalal ettepaneku jätkata vaatamata rahva ülestõusule presidendiametis kuni septembrikuiste presidendivalimisteni, et vältida riigis võimuvaakumiga tekkivat kaost. Tema sõnul võib seda enda huvides ära kasutada riigis keelatud Islami Vennaskond ning see poleks riigi stabiilsuse huvides.

Meeleavaldajad nõuavad aga Mubaraki kohest tagasiastumist vaatamata väidetele, nagu oleks riigipea andnud käsu teha mitmeid muudatusi seadusandlusesse, mis annaksid opositsioonile suurema sõnaõiguse ning piiraksid presidendi volitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles