Valgevene päevaleht pilkas Poola välisministrit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola välisminister Radoslaw Sikorski (paremal) koos Valgevene opositsioonipoliitiku Aleksandr Milinkevitšiga.
Poola välisminister Radoslaw Sikorski (paremal) koos Valgevene opositsioonipoliitiku Aleksandr Milinkevitšiga. Foto: SCANPIX

Lukašenka režiimi toetav päevaleht Sovetskaja Belarus leidis, et Poola välisministri Radoslaw Sikorski kriitilised seiskohad Valgevene suhtes on tingitud asjaolust, et ministril on seagripp.

«Tema märkused Valgevene kohta on täielik nonsenss,» leidis väljaanne, viidates Poola välisministri karmidele seisukohtadele Lukašenka opositsiooni mahasuruva režiimi suhtes, vahendas Poola raadio koduleht.

Umbes 400 000 tiraažiga päevalehe hinnangul on seagripp tekitanud kahju Sikorski kõige nõrgemale kehaosale – tema peale.

Poola välisministeerium ei soovinud artiklit kommenteerida, nimetades seda provokatiivseks.

«Varem või hiljem tuleb teil oma kaaskodanike eest põgeneda ja mõnes teises riigis varjupaika otsida,» ütles Sikorski möödunud nädala kolmapäeval Varssavis toimunud rahvusvahelisel Valgevene demokraatiameelsete rühmituste toetuseks korraldatud konverentsil.

Sikorski avaldused on pälvinud ka varem Valgevene diplomaatide ja Lukašenka režiimi toetava meedia terava pahameele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles