Holland kutsus MH17 juurdluse kriitika tõttu välja Vene suursaadiku (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline uurimisrühm sel nädalal Hollandi linnas Nieuwegeinis presenteerimas lõppraporti tulemusi.
Rahvusvaheline uurimisrühm sel nädalal Hollandi linnas Nieuwegeinis presenteerimas lõppraporti tulemusi. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP/Scanpix

Holland kutsus täna välja Venemaa suursaadiku pärast seda, kui Moskva kritiseeris 2014. aastal Ida-Ukraina kohal alla tulistatud Malaysia Airlinesi juurdluse eest Hollandi prokuratuuri.

Vene suursaadik kutsuti Haagis välisministeeriumisse pärast Moskva avaldusi, mis Hollandi sõnul asetas küsimärgi alla prokuratuuri professionaalsuse, rikkumatuse ja sõltumatuse.

Rahvusvaheline kriminaaljuurdlus jõudis 28. septembril avaldatud raportis järeldusele, et reisilennuki hävitanud rakett tulistati mässuliste kontrollitud aladelt raketisüsteemiga, mis oli toodud Venemaalt ja mis pärast tulistamist toimetati kiiresti riiki tagasi.

«Arvestades tõendite veenvat iseloomu peaks Venemaa esitatud tulemusi austama, mitte seadma juurdlust kahtluse alla ega külvama kõhklusi,» lausus Hollandi välisminister Bert Koenders.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles