Soomes levib aina rohkem vihakuritegusid (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Soomes on viimasel ajal selgelt kasvanud vihakuritegude arv, kinnitas siseministeeriumi politseiülem Sanna Heikinheimo täna ajalehele Keskisuomalainen.

Heikinheimo hinnangul pole enam tegemist üksikjuhtumite, vaid üha levinuma ilminguga. Ministeeriumi andmetel toob tendentsi selgelt esile eelmist aastat puudutav politseikõrgkooli koostatud raport, mis avaldatakse lähiajal. Suur osa juhtumitest polevat seotud äärmusliikumistega.

Soome valitsus otsustas suurendada rahastust äärmusrühmituste vastaseks võitluseks, kuid jätab kehtiva seaduse esialgu muutmata, teatasid ministrid nädala alguses. Rohkem eraldatakse ressursse ka vihakõnet ennetavale politseitööle veebis ja vihakuritegude uurimiseks.

Arutelu äärmusrühmitustest ja nende keelustamisest kerkis ühiskonnas esiplaanile pärast seda, kui neonatsistliku Soome Vastupanuliikumise (SVL) meeleavaldusel 10. septembril peksti noort meest, kes hiljem suri.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles