Saksa majandusminister kritiseeris suurpanga juhtkonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa majanduminister Sigmar Gabriel vastas Teherani lennates ajakirjanike küsimustele.
Saksa majanduminister Sigmar Gabriel vastas Teherani lennates ajakirjanike küsimustele. Foto: HANNIBAL HANSCHKE/Reuters

Saksamaa majandusminister Sigmar Gabriel kritiseeris pühapäeval suurpanka Deutsche Bank, mille "vastutustundetud juhid" on tema sõnul seadnud ohtu tuhanded töökohad.

"Ma ei tea isegi, kas nutta või naerda panga üle, mis on muutnud spekulatsiooni ärimudeliks ja nimetab nüüd iseennast selle ohvriks," ütles Gabriel Teherani visiidi ajal ajakirjanikele.

"Tuhanded inimesed võivad oma töökoha kaotada. Neil lasub nüüd vastutus kogu selle hulluse eest, mida on korda saatnud vastutustundetud juhid," lisas minister.

Saksamaa suurima panga Deutsche Banki aktsia kukub ja ebakindlus kasvab, mistõttu panga tegevjuht John Cryan pidas eelmisel nädalal vajalikuks saata personalile kirja, kus ta neid rahustas ja kinnitas, et panga bilanss on kindel ja turvaline ning et avalikkuses tekkinud kuuldused, nagu oleksid kliendid hakanud pangast raha välja võtma, ei vasta tõele, kirjutas Bloomberg News.

Neljapäeval kukkus Deutsche Banki aktsia 7 protsenti, kui kümmekond riskifondi oli pangast osa raha välja võtnud. Reedel aktsia langus Frankfurdi börsil jätkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles