Poola lükkas Smolenski raporti avalikustamise edasi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola presidendilennuki rusud.
Poola presidendilennuki rusud. Foto: SCANPIX

Poola siseministeerium teatas eile, et lükkab kuue nädala võrra edasi mullu aprillis Smolenski lähedal aset leidnud lennukastastroofi puudutava lõppraporti avalikustamise.

Ministeeriumi esindaja sõnul soovivad uurijad lennuandmete kontrollimiseks viia läbi täiendavaid kontroll-lende sama tüüpi lennukiga, mis tihedas udus möödunud aasta 10. aprillil maandumisel alla kukkus. TU-154-l tekkinud probleemide tõttu tuli kontroll-lend aga edasi lükata, vahendas Poola raadio koduleht.

«Sellise lennu sooritamine on väga oluline, et teha kindlaks, miks TU-154 10. aprillil alla kukkus. Lend näitab, kas meeskonnal oli piisavalt aega, et lõpetada maandumisprotseduurid turvaliselt,» kommenteeris ministeeriumi esindaja Poola telekanalile TVN 24.

Poola on väitnud, et lennukeskus ei andnud Poola presidendilennuki pilootidele selgelt mõista, et keerulised ilmatingimused nõuavad mujal maandumist.

Jaanuari alguses avaldatud Venemaa aruande kohaselt lasub Poola presidendi Lech Kaczyński ja veel 95 inimese elu nõudnud õnnetuse eest vastutus täielikult poolakatel, kuna õnnetuse põhjustasid psühholoogilise surve alla sattunud pilootide eksimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles